Koolituse sisu
Toiduallergia ja toidutalumatuse kaasaegne käsitlus (eesti keeles)
• Toiduallergia ja toidutalumatuse olemus ning erinevused
Toiduallergia ja toidutalumatuse tekkemehhanismid, immuunsüsteemiga seotud ja mitteseotud reaktsioonid. Levinumad allergeenid ning talumatust põhjustavad ained
• Toiduallergia ja toidutalumatuse kliinilised avaldumisvormid ja riskitegurid
Sagedasemad sümptomid lastel ja täiskasvanutel , ristreaktsioonid ja varjatud allergeenid. Patsiendi anamneesi kogumine ning riskitegurite hindamine
• Diagnoosimine ja ravi põhimõtted esmatasandi tervishoius
Tänapäevased diagnostikavõimalused: nahatestid, spetsiifilised IgE testid, eliminaatsiooni- ja provokatsioonimeetodid. Talumatuse testide tõenduspõhisus ja piirangud. Toitumisteraapia ja vältimispõhimõtted. Farmakoloogilise ravi ja immunoteraapia roll. Anafülaksia äratundmine ja kiire käsitlus tervishoiutöötaja töös
Koolituse sisu
Toiduallergiate definitsioon ja sümptomid
-
Õppimise juhend ETI Koolitus platvormil
01:41 -
Toiduallergiate definitsioon ja sümptomid – Loeng
12:04 -
Toiduallergiate definitsioon ja sümptomid – Õppematerjalid
-
Toiduallergiate definitsioon ja sümptomid – Hindamisülesanne
Toiduallergia diagnostika
Toiduallergiaga patsiendi käsitlemine
Toiduallergeenid
Haruldased toiduallergeenid ristreaktsioonid ltp sündroom
Mitte- IgE vahendatud toiduallergia
Toidutalumatus. mittesoovitatavad testid toiduallergiate diagnoosimiseks
Lõplik hindamisülesanne
Õpilaste hinnangud ja ülevaated
Pole veel tagasisidet